׳עיקרון המעשה׳ היא יצירה לקבוצה המורכבת משניים עשר פרטים. חלקם בעלי ׳מוגבלויות׳ וחלקם בעלי ׳נורמטיביות׳. היצירה הינה המופע החמישי בפרויקט ׳כלי עבודה׳. שיתוף פעולה בן שש שנים בין היוצרים.ות מורן יצחקי אברג'ל וקימ טייטלבאום ומועדון חברתי של בוגרים.ות בעלי מוגבלות מנטלית התפתחותית בבת-ים. הפרויקט חוקר באמצעות ההתאפשרות שבמפגש האמנותי, ייצוגים של אנושיות על בימה מחולית ואופנים של שיתוף פעולה לא היררכי.
ביצירה ׳עיקרון המעשה׳ שואפים.ות קימ ומורן ליצור מרחב הטרוגני שמאפשר צפייה בשוני ובדמיון. בד בבד לקיים קריאה פוליטית של המתח המתקיים באופן בלתי נמנע בין קבוצה הנחשבת זו 'שיודעת' לבין קבוצה הנתפסת 'כלא יודעת' וחסרת ישע ולשאול כיצד מתח זה יכול להשתנות.
קרדיטים
כוריאוגרפים.ות, עיצוב תלבושות ועיצוב במה: מורן יצחקי אברג׳ל וקימ טייטלבאום
משתתפים.ות: אביבה יקוטי, שרית חמרי, שחר שוסטר, מיטל בכיר, אסתר איילין, לאור לוי, שרה לוי, אלי שגיא, יוסף טראב, אסף אהורנסון, מורן יצחקי אברג׳ל וקימ טייטלבאום
תודה לדרור בירגר, אריאל סרני בראון, איילה פרנקל ונטלי צוקרמן. תודה גדולה ומיוחדת לטל גרבינסקי שתמכה בפרויקט במשך כל שנות התהוותו וזו שנתה האחרונה במרכז ׳כלים׳.
היצירה 'עיקרון המעשה' עלתה לראשונה בפסטיבל 'כלים' 2022 בליווי אומנותי של איילה פרנקל ונטלי צוקרמן.
פרויקט 'כלי עבודה' נתמך על ידי משרד התרבות, מרכז 'כלים' ועיריית בת-ים.
ביו
קימ ומורן משתפים פעולה מאז 2015 ויצרו יחד מספר עבודות לבמה: ׳עשתורת׳ (2015 ו-2019), ׳אטיוד לגוף ולשליטה׳ (2016), ׳ז-ע-קיק׳ (2017) ובנוסף יזמו את פסטיבל ׳קלסר׳ (2015) בשיתוף עם היוצרת לורה קירשנבאום. ב-2017 הקימו את פרויקט ׳כלי עבודה׳. הפרויקט מבקש לייצר מרחב למידה ויצירה בו א.נשים בעלי.ות מוגבלות מנטלית מהווים.ות פרפורמרים.ות בעלי שדה ידע פרפורמטיבי הנובע מניסיון בימתי ממשי. כל זאת מתוך רצון להרחיב ולהעשיר את גבולות השיח החברתי והאמנותי כאחד ולאפשר השפעה הדדית מבורכת.
קימ טייטלבאום: יוצר מחול, יליד 1984. בוגר התוכנית ללימודים מתקדמים במוסיקה ב׳מוסררה׳, ׳התוכנית לכוריאוגרפיה׳ של ׳כלים׳ בניהול שרון צוקרמן ו׳ביה"ס לתיאטרון חזותי׳. למד מחול ב׳בת-דור׳ באר שבע ו׳בסדנא בגעתון׳. קימ מתמקד בעדשה של ריבוי מדיומלי כמרחב לשיח על גוף. ב-2022 יצר את ׳Pretending to Give In׳, אורה קצנשטיין, ב-2019 את העבודה ׳Main Heroine׳ ואת הסרט ׳בנות ערביים׳ (2021). הוא הלחין מוסיקה ל- ׳MASS׳ מאת הכוריאוגרפית איריס ארז (2019) וביים את הקליפ ׳אי׳ למוסיקאית מיכל אופנהיים בשיתוף עם יניב שיינפלד. הוא מעצב תלבושות ובמה וחבר עמותת הכוריאוגרפים. מורה ומלווה אמנותי. www.kimteit.com
מורן יצחקי אברג׳ל: יוצרת מחול ילידת 1980. רקדנית, מטפלת בשיטת אילן לב, מורה לשיטת פילאטיס ואמא לשניים. מאז שנת 2000 פועלת כרקדנית. עבדה עם יוצרים.ות רבים.ות. בוגרת ׳התוכנית לכוריאוגרפיה׳ ב׳כלים׳ בהנחיית ענת דניאלי (2009-2010). כיוצרת מורן תעלה במרץ 2023 את החלק השני והשלישי מתוך הטרילוגיה ׳על החיים ועל המוות׳. החלק הראשון עלה במרחב הציבורי בפסטיבל ׳נפגשות׳ 2022. בטרילוגיה הזו מורן ממוקדת במחקר פיזי המושפע משיטת ׳אילן לב׳ וחוקרת את גבולות הגוף הנע במרחב למול תנועה פנימית בלתי נראית לעין. בנוסף במסגרת פרויקט ׳רקדן בקהילה׳ של משרד התרבות והספורט מורן הקימה פרויקט תאום במרכז ׳מארג׳ שבכפר ורדים, הנשען על הידע שצברה במהלך שנות הפרויקט ׳כלי עבודה׳. בפרויקט זה היא משתפת פעולה עם היוצרות מאיה ברינר ונבו בן כנען. מורן לוקחת חלק בפרויקט מחול לא.נשים המתמודדים.ות עם פרקינסון בראש פינה. בעשייתה מורן משתפת פעולה מתוך אמונה בהפריה הדדית. חברה בעמותת הכוריאוגרפים.
