top of page
_MG_9921_edited.jpg

פסטיבל אסיף

א 2024

פסטיבל אסיף 2024

פסטיבל אסיף' מתקיים זו שנה שלישית והוא עומד על שתי רגליו האיתנות: לקדם ולפתח קולות חדשים בתחום המחול העכשווי, לצד ערכים של גיוון אסתטי, שנשען על מגוון רקעים, פרקטיקות, 'בתי לימוד', מיקומים גיאוגרפיים ותרבותיים מהן.ם מגיעות האמניות. ערך הגיוון מתחבר לערכים הרחבים של 'כלים' של הכלה וקידום של מגוון גילאים, יכולות, תרבויות וסגנונות. 

 

בלב הפסטיבל עומדים הכוריאוגרפים.ות הצעירים.ות, דור העתיד של המחול העכשווי בישראל, שיעלו 7 יצירות בבכורה. קולות חדשים שחווים בגופן.ם את המציאות בהווה ושמים זרקור על אותו גוף אנושי כזירה שבה מתחוללת התקווה כפעולה סיזיפית, הייאוש והמאבק דרך הומור שחור, אובדן השליטה כהתרחשות פיזית ומנטלית כאחד, אמונה וחתירה קדימה כדרך תגובה והתמודדות. 

כך, פסטיבל אסיף 2024 לכוריאוגרפיה חדשה נצבע בצבעי המלחמה. בשנה זו יצירות הבכורה, אירועי השיח והאירועים המיוחדים של הפסטיבל מבקשים להגיב, להעיד, לשקף, ללמד וללמוד דרך הגוף של העכשיו. הגוף במפגש ישיר עם הקהל, הגוף במפגש עם מדיומים של וידאו ושל סאונד, הגוף במפגש עם גופים אחרים שפחות מוכרים לו. 

 

מרחב זה, של פסטיבל ליצירה צעירה, הוא מעין מרחב לימינלי , מעין סף שאולי צופה עתידות.  מרחב שמאפשר ונותן מקום לקולות מתנדנדים, פתוחים, נוזליים, שואלים, כאלו שעוד אינם לגמרי מעובדים והרבה פעמים גם עוד לא 'יישרו קו' ולכן יותר גולמיים ויותר חדשניים. אנחנו שואפות ב'כלים' לתת מקום מזין, מיטיב, שתומך בהפקה ומלווה אותה וגם מחנך לקוליגאליות מכבדת, לנעוץ יתדות להתנהלות ברת קיימא עבור הפועלים.ות בשדה, ובמיוחד בפסטיבל אסיף שהוא לעיתים צעדים ראשונים עבורן.ם בתוך קריירה ארוכה. 

 

ערוץ מהותי ומרכזי בפסטיבל השנה הוא סדרת אירועי ה'משמר', שלושה אירועים מיוחדים בהובלת האמנית ציפי ניר שמזמינה אמנים.ות ממגוון מדיומים לשהות, לחוות ולהתנסות בלילה משותף של לימוד, קריאת הגות בעולם הספרים היהודי, לקיים שיח עמיתים.ות ואף מרחב ליצירה משותפת בחברותות. מפגשי המשמר מתקיימים פעמיים, בשבועיים שלקראת הפסטיבל, ואז פותחים את שעריהם לקהל במסגרת אירוע שלישי שיתקיים בתוך הפסטיבל ויזמין גם את הקהל לקרוא, לשוחח, לחוות ולשהות. 

'משמר' הוא מושג מעולמות היהדות שמתאר ליל לימוד שמתחיל בחמישי ומסתיים בבוקר יום שישי. ההתחלה היא בלילה, דווקא בזמן שבו אנחנו מורגלים.ות לסיים את היום וסופו בעלות השחר עם תחילתו של יום חדש. לפיכך, המשמר למעשה מציע זמן של שהות משותפת 'מחוץ לזמן'. 

בימים אלו, של קיצוניות וקטבים, של פחד וחרדה מהחוץ ומהפנים, תחושת שנאה ואכזבה בין איש לרעהו, אנחנו בוחרות להושיט יד למפגשים חדשים, לחיבורים, למפגש וללמידה ממה שאולי פחות מוכר לנו. אנחנו מזמנות ל'כלים' את פרויקט משמר כהצעה בוהקת למרחקים לאפשרות להיחשף, להכיל מורכבות, לחפש השראה ולתור אחר ידע שנצבר ויכול להוות מצפן ערכי. הצעה לשהות בלא מוכר ולשאול שאלות, להמשיך לגדול, ולהתרחב כפרטים וכחברה. 

 

עריכת פסטיבל היא הזדמנות להסתכל על השדה, לקטוף ממנו מרכיבים מסוימים, וליצור עבורם הקשר אחר וחדש תוך מלאכת גילוי, שזירה ויצירה של דבר חדש, של סיפור, של רעיון, של אמונה, לכל הפחות של הצעה. ב'אסיף' התאגדו להן.ם בצורה מפתיעה שהלכה ונגלתה לעין בהדרגה, יוצרים.ות אשר באים ברובם הגדול מעולמות של דת ואמונה. החיבור הזה, בין מחול מערבי עכשווי אשר לרוב מזוהה עם חילוניות וליברליזם לבין הרקע הדתי שלרוב מזוהה עם שמרנות ולאומיות, מה הוא מוליד? מה הוא מבקש להיות? מה הוא בא להגיד ולהצהיר? במסגרת אירוע השתתפותי שנקיים ביום פתיחת הפסטיבל- אמ(ו)נות נזמין כל יוצר.ת לספר על האמונה ממנה הגיע.ה, ועל האמונה שלה כיום. על המקום בו נבטה היצירה, והמקום בו היא פוגשת את המציאות שלנו בהווה. בין אמונה למחול, אמונה בהקשר הרחב שלה ומחול בהקשרו הרחב. 

בכורות- מאת יוצרים.ות צעירים.ות:

אור סעדי - שתי יצירות: Summer cuts+מלכה לב פעור / אביה גן אור - שינה מסונכרנת / יגל בסוק טושינסקי - הבל פה / גליה צור - שיעור ראייה |/ יעל סופר סמסון - האמת שכרגע / ניה בינגי - צוצלת  / טליה ברדה - משענת קנה רצוץ /

פסטיבל אסיף מארח: קסניה שלזינגר ווסקו נסונוב / Broken Things

 

ניהול אמנותי כלים ופסטיבל אסיף: איילה פרנקל // מנכ"לית: מורן בש דנון // מייסדות מרכז כלים: ענת דניאלי וטל גרבינסקי עמישי // הפקת הפסטיבל וניהול פרויקטים - כלים: מטר פרשיץ // מנהלת תפעול והפקה - כלים: סאב עדי // שיווק ומדיה חברתית: דורון גליה-קינד // ניהול טכני: ליאור לוין // ראשת התכנית לכוריאוגרפיה בכלים: תמי לבוביץ // צילומי סטילס: יאיר מיוחס // עיצוב גרפי: יצחק יצחקי // עיצוב תאורה: רותם אלרואי

צילום: יאיר מיוחס

פסטיבל אסיף 2023

א 2023

המהדורה השניה של פסטיבל אסיף לכוריאוגרפיה חדשה ב׳כלים׳, התקיימה ב- 20-22.09.23. 

'פסטיבל אסיף' לכוריאוגרפיה חדשה ב'כלים' הוא מרחב פרפורמטיבי נסייני ומכוון-תהליך שמאפשר מפגש של קהל עם קולותיהן.ם של כוריאוגרפים.ות בתחילת דרכן.ם. האמנים.ות הנבחרים.ות מציגים.ות קולות מבטיחים וייחודיים, אשר נמצאים.ות בראשיתו של תהליך פיתוח השפה הכוריאוגרפית האמנותית, האסתטית והפרפורמטיבית שלהן.ם. אנחנו בוחרות להשהות את הדגש על המופע הסופי, על מנת שלא יחפזו להיאחז במחולי המוכר.  על ידי התרכזות בפיתוח החותם הייחודי של כל אחת.ד, אנחנו מרחיבות הלכה למעשה את שדה המחול לכיוונים חדשים ומגוונים.  אנחנו מחזיקות 'מרחב עומק', חלל תומך ומאפשר שמעודד הקשבה ושהייה, שמות במרכז את פיתוח המיומנויות הכוריאוגרפיות של האמנים.ות הצעירים.ות וחונכות אותן לאופן התנהלות קוליגיאלי ושיתופי. 'כלים' מציידות את היוצרות הצעירות להמשך דרכן, לחשיבה ועשייה חתרנית, ייחודית ועצמאית במחול. 

באוצרות של הפסטיבל אנחנו שמות דגש על הערכים המובילים של 'כלים': גיוון סגנוני, רב תרבותיות, חדשנות אסתטית, פמיניזם וכוריאוגרפיה רב תחומית.

 

במהלך שלושת ימי הפסטיבל יעלו שבע יצירות בבכורה, יצירות שנעות בין מחול רב תחומי שמשלב אופרה, נגינה חיה, פרפורמנס, או שימוש באובייקטים חזותיים, לבין יצירות מחול שבהן הגוף המתנועע במרחב הוא הדבר. אמנים.ות יוצאי קומונות שיתופיות שפועלים בקו התפר שבין מחול לחינוך וחברה, לצד אמנים.ות שמקדישים את מחקרם האמנותי לשיח פנים-אמנותי ובין-מדיומלי. היצירות השונות בוחנות בכלים כוריאוגרפים תכנים רלוונטיים לימינו, כמו יכולת ההשפעה של הקול- הגוף האתיופי בתוך המרחב הישראלי; יחסי התלות בין אלו שחיים יחד בחברה אחת; זכרון קולקטיבי של נאומים חוצבי להבות שמתממשים בגופה וקולה של אישה; הצורך באינטימיות לעומת החיים תחת התמכרות למסכים בעת הזו ועוד.

בכורות- מסלול סיפתח ליוצרים.ות צעירים.ות במחול עכשווי

עידו גרינברג - ׳אחיזת עיניים׳ / גילי אינגלס - ׳מה יוליד יום׳ / אורי יששכר - ׳יאללה מרי כריסטמס / שרון ולבסקי - 'Speeches' /  אורי גלסברג וענבל כהן אור - ׳עכשיו כולם ביחד׳ /  סאומהון טגבה - ׳הלך רוח׳ /
מיכל גרובר פרידלנדר - ׳אובדן׳

 

צוות הפסטיבל:
ניהול אמנותי כלים ופסטיבל אסיף: איילה פרנקל // מנכ"לית: מורן בש דנון // מייסדות מרכז כלים: ענת דניאלי וטל גרבינסקי עמישי // הפקת הפסטיבל וניהול פרויקטים - כלים: מטר פרשיץ // מנהלת תפעול והפקה - כלים: סאב עדי // שיווק ומדיה חברתית: דורון גליה-קינד // ניהול טכני: ליאור לוין // ראשת התכנית לכוריאוגרפיה בכלים: תמי לבוביץ // עיצוב גרפי: יצחק יצחקי // עיצוב תאורה: רותם אלרואי

צילום: קרן קרייזלר
_MG_9921_edited.jpg

פסטיבל אסיף 2022

א 2022

מהדורה הראשונה של פסטיבל 'אסיף' התקיימה בתאריכים ,8-10.9.22. 

"אסיף" מיצירות העונה החמה אשר התגבשו בכלים, מתנקז לשלושה ימים של בכורות, סדנאות והצצות לעבודות בתהליך. מהדורה זו כללה הייותה נקודת שיא עבור מספר מסלולים שפעלו לאורך קיץ 2022 בכלים:
סיפתח ליצירה חדשה- בכורות מאת יוצרים.ות צעירים.ות

נדי יואל וגלי קינקולקין- הולדת העונג | קאי רוטשילד- פרפר לבן | אורי וייל - אל תוך משהו אחר |  יערה ארליך - The Growling Bones

מופע הרצה- מופע אורח: אורטל אצבחה |  SUPREME 

פרספקטיבות מהשטח- volume 2

שיתוף מתוך רזידנסי לרקדנים.ות. שיתוף פעולה עם 'הפלטפורמה'- קהילת הרקדנים.ות העצמאיים.ות

עידו גידרון |  תומר גיאת | גאיה ליברמן  |  הילה רגב | איתי מאיר | ניצן ניסימוב | שחר כהן | קשת בן נעים 

'כוריאוגרפיה שימושית'- מופעי סיום קורס קיץ בהובלת ענת דניאלי

אור רזון, חי כהן, חן שטיינר, עופרי קדם, שרה גרנגה, אורי גלסברג, דניאל למנסדורף, לי אלוני, סופי גנדלמן

צוות הפסטיבל:
ניהול אמנותי: איילה פרנקל // מנכ"לית: מורן בש דנון // מ"מ ניהול כללי: חגית פוקס כהן // תפעול והפקה: סאב עדי // מנהלת תחום חינוך וקהילה: טל גרבינסקי עמישי // שיווק ומדיה חברתית: יותם מיכאל יוגב // ראשת התכנית לכוריאוגרפיה: מאי זרחי // עיצוב גרפי: דניאל ארנברג // עיצוב תאורה: ברוכי שפיגלמן // ניהול טכני: ליאור לוין