top of page
_MG_9740.jpg
_MG_9921_edited.jpg

התכנית הדו שנתית לכוריאוגרפיה

התכנית הדו- שנתית לכוריאוגרפיה בכלים היא תכנית יחידה במינה בארץ. היא מהווה תכנית המשך לאמניות.ות המתעניינים.ות ופועלים.ות בתחום הכוריאוגרפיה, המחול והפרפורמנס, כמו גם אמניות.ם ואמנים מדיסציפלינות שונות שמחקר גופני ופיזי נמצא בלב עשייתן. התכנית משלבת בין מחקר וליווי תהליך אמנותי אישי לבין למידה קבוצתית. התכנית פועלת מעל לעשר שנים ובין בוגריה יוצרים ויוצרות פעילים רבים המאיישים ומובילים ביצירה וביוזמות של אמנות ומחול עכשווי. הלימודים בתכנית מתקיימים יומיים בשבוע במשך שנתיים. בימי ראשון ושני בשבוע (על פי רוב). תכנית הלימוד בנויה משיעורים מעשיים פיזיים, סדנאות ושיחות עם כוריאוגרפיות.ם ואמניות.ם מובילות.ם, ביקורי סטודיו, הרצאות ומפגשים עיוניים. במסגרת התכנית יתקיימו סמינרים באזורים שונים בארץ כמו גם חיבורים ושיתופי פעולה עם קבוצות לימוד אקספרימנטליות ומוסדות אמנות שונים בארץ ובחו"ל.

התכנית נתמכת על ידי משרד התרבות.

התכנית הדו- שנתית לכוריאוגרפיה בכלים היא תכנית ייחודית בהיותה מרחב הבוחן את המושג הכוריאוגרפיה כמושג רב-תחומי, הרלוונטי לא רק בשדה המחול, אלא כתחום ידע מתפתח ופורץ גבולות בשדות אמנותיים מגוונים אחרים כגון: תיאטרון, פרפורמנס, מוזיקה ואמנות סאונד, תיאטרון בובות, ועוד. אי לכך, התכנית מאפשרת גם ליוצרים שאינם מתחום המחול להתמחות בכוריאוגרפיה ובין תלמידיה אנשי תיאטרון, מוזיקאים ויוצרי פרפורמנס לצד יוצרי מחול.
בתכנית נלמדים תכנים עכשוויים בתחומים שונים: תיאוריה ומחשבה ביקורתית, פרפורמנס, סאונד, מחול עכשווי, תאורה, חלל, וכוריאוגרפיה אזרחית- אקטיביסטית. 

 

הלימודים בתכנית הם פיזיים במהותם, עם דגש על כוריאוגרפיה שנבנית מתוך התנסות וחוויה גופנית. ההתנסות הפיזית היא פתח למפגש בינתחומי עם דיסציפלינות נוספות- אמנות פלסטית, פילוסופיה ומחשבה, פרפורמנס, תאורה, עיצוב תלבושות, תאורה, סאונד.  כמו כן, מבנה הלימודים     נשען על מודל שבעת שלבי ההתפתחות של כל אורגניזם חי בטבע: נשימה, התחממות, הזנה, אינדיבידואציה, שימור, גדילה, התרבות. ישנם אופנים שונים בהם הגוף לומד: מתוך עשייה, קרבה, חוויה, מגע, חיקוי, התנסות חושית. האופנים האלו יתוו את סביבת הלמידה ומתוכם את התגבשות התהליך האמנותי של כל סטודנט.ית. ככל שמתקדמת הלמידה בתכנית כך התהליך האמנותי- מחקרי האינדיבידואלי הופך להיות עוגן עבור הסטודנט.ית כיחיד.ה וגם עבור הקבוצה כולה, באופן בו התהליך הפרטי משפיע על מבנה התכנית.  התכנית משלבת זמן לימוד מונחה לצד זמן עבודה אישי. הסטודנטים.ות מקבלים.ות זמן סטודיו לחזרות במרכז 'כלים'. עם המעבר משנה א' לשנה ב' מתרחב זמן הסטודיו הפרטי. זהו מעבר לפאזה בה משאבי התכנית מופנים כלפי התהליך העצמאי שמציע.ה כל אחד ואחת מהסטודנטים.ות.

צילום: קטרין טולקובסקי 

התכנית מתקיימת במרכז כלים בבת ים, מוסד שוקק חיים המתמחה בכוריאוגרפיה על כל צורותיה באופן המקצועי ביותר. היא מתקיימת בתוך מרחב של עשייה מובילה בתחום הכוריאוגרפיה בארץ, לצד מופעים, פסטיבל מחול, תכנית שהות אמן ועוד המתקיימים במרכז, ומאפשרת על ידי כך לתלמידים ולתלמידות לחוות סביבת עבודה מקצועית ופועמת. 

התכנית שמה דגש על רלוונטיות הכוריאוגרפיה למהלכים העכשווים המתרחשים בתרבות ואמנות המקומית. היא מחברת בין האמנים.ות לבין עשייה קהילתית, לחשיבה ביקורתית - כל אלו ברף אמנותי גבוה ובהנחיית מורים/ות שהינם אמנים פעילים ומובילים בשדה המקומי והבינלאומי. באותו הזמן, התכנית דואגת להיות בקשר עם עולם הכוריאוגרפיה הבינלאומי ולאפשר לבוגריה להיות מעודכנים בשדה הכוריאוגרפיה הבינלאומי. 

 
שאלות לגבי התכנית ניתן להפנות למייל התכנית: cp.kelim@gmail.com
את התכנית מנהלת תמי לבוביץ, כוריאוגרפית, רקדנית, מורה ומעצבת תלבושות (מידע נוסף אודות תמי תמצאו בעמוד 'צוות כלים'.

 

בין המרצים.ות: ענת דניאלי, לילה בן אפרים, כרם שמי, אופיר יודלביץ, טל אדלר, ניב שינפלד ואורן לאור, יסמין גודר, טליה קינן, שחר יהלום, דרור שובל וקבוצת נועה אשכול, להקת בת שבע, איציק ג'ולי, תמר אור, גיא גוטמן, גבי קריכלי, גילי אבישר, ד"ר חן אלון, מירב סבירסקי, איריס ארז ועוד. 

bottom of page